Surf Kennis

Een database vol beknopte no nonsense informatie om jouw surfprogressie op gang te helpen! Kies je categorie en vind de tips die je nodig hebt

HOME | SURFKENNIS |Uitrusting |Welke keypod is voor jou het beste?

keypod voor auto sleutel

Welke keypod is voor jou het beste?

Rijd je met de auto naar het strand om te gaan surfen, dan zal je jezelf al snel afvragen ‘waar laat ik mijn autosleutel?’. Achter je autoband is een ondertussen welbekende truc die niet meer zo veilig is. In een waterdicht tasje onder je wetsuit is oncomfortabel, en verstoppen achter die ene pluk helmgras kan een onbedoelde speurtocht opleveren. Gelukkig is er de zogenaamde keypod. Dit is een metalen sleutelkluisje die je aan je auto vast kunt maken en op slot kunt doen met een zelfbedachte cijfercode.


Keypods vergelijken: Olaian, Northcore of Creatures of Leisure?

In dit artikel leggen we de keypods van Olaian, Northcore en Creatures of Leisure naast elkaar. We vergelijken de specificaties en prijzen, en we vertellen je over onze ervaring met ieder van deze keypods. Zo helpen we jou in het maken van de juiste keuze als je zelf een keypod wilt kopen.

Olaian sleutelsafe (€30,00)

Decathlon Keypod

De Olaian (Decathlon) sleutelsafe is de goedkoopste keypod van de drie. Wat gelijk opvalt is het grote formaat. De uitwendige maat van de kluis is maar liefst 12,5 x 9,0 x 6,5 cm (lengte x breedte x diepte), met een binnenruimte van 9,0 x 6,0 x 4,0 cm. Het formaat komt goed uit als je een grote sleutelbos hebt en je niet steeds je autosleutel hier vanaf wilt halen. 

De keypod heeft over het algemeen een stevige constructie (780 gram). De beugel heeft een siliconen omhulsel en ook de achterkant van de keypod heeft een zachte beschermende laag die je auto beschermd van schade. Verder valt op dat je de Olaian sleutelsafe openmaakt door de ronde knop op de voorzijde een kwartslag te draaien.

Pluspunten Olaian sleutelsafe

 • Ruime sleutelkluis voor grote sleutelbos
 • Lage prijs
 • Zachte achterzijde en siliconen huls om de beugel

Minpunten Olaian sleutelsafe​

 • De draaiknop maakt het lastig om de keypod met koude handen open te maken
 • Snellere corrosie door minder robuust materiaal

Northcore 5th Generation Keypod (€35,00)

De Northcore keypod heeft een slanke langgerekte behuizing (16 x 7 x 4 cm lengte x breedte x diepte), met een binnenruimte van 9 x 6,5 x 3 cm. De Northcore keypod is een cleane en solide sleutelkluis zonder veel poespas (840 gram). De 4-cijferige code kun je resetten door de beugel naar boven te trekken, een halve slag te draaien en naar beneden te duwen tot je een klik hoort. Vervolgens voer je je eigen code in, trek je de beugel omhoog, draai je deze weer een halve slag in de normale positie en je hebt een nieuwe code.

De achterkant van de Northcore keypod heeft een zacht laagje tegen krassen. De beugel is van RVS zonder beschermend siliconen hoesje zoals de andere keypods. Hang je de Northcore keypod aan de deurklink van je auto, dan kan de RVS beugel voor krasjes zorgen. Het is dus beter deze aan een velg, sleepoog of trekhaak te bevestigen.

Pluspunten Northcore Keypod

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Het slanke design kost weinig ruimte in een tas of koffer

Minpunten Northcore keypod

 •           Slanke binnen behuizing, minder ruimte voor grote sleutelbos
 •           Geen siliconenhuls om de RVS beugel om krassen te voorkomen 

Creatures of Leisure Stash Lock (€50,00)

De Stash Lock keypod van Creatures of Leisure heeft een metalen behuizing met een kunststof kap eroverheen. Samen met het kunststof schuifklepje waarmee je de cijfercode kan afschermen, beschermt het de keypod tegen wind en regen. Hierdoor is het metaal minder onderhevig aan corrosie.

Daarnaast heeft de Stash Lock een zogeheten ‘proximity key blocking pouch’. Dit is een extra zakje gemaakt van een speciaal materiaal wat de elektronische signalen van je autosleutel blokkeert. Auto’s met keyless entree kun je al open maken als de autosleutel zich in de buurt van de auto bevind. Als je de sleutel dan in een normale keypod ophangt, aan bijvoorbeeld de trekhaak, dan kan alsnog de auto open gemaakt worden. De key blocking pouch voorkomt dit. Ideaal dus als je een auto hebt met keyless entree systeem.

De Stash Lock heeft een binnen afmeting van 12 x 7 x 3cm, en een buitenmaat van 13 x 8 x 5 cm. Het gewicht van de keypod is 613 gram.

Pluspunten Creatures of Leisure Stash Lock

 • Blokkeert elektronische signalen van keyless entree sleutels
 • Goede corrosie beperkende buitenzijde
 • Weinig kans op beschadigingen met zachte achterkant, kunststof omhulsel en siliconenhuls rond de beugel

Minpunten Creatures of Leisure Stash Lock

 • Duurste van de drie keypods

Conclusie

Welke keypod voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Heb je een nieuwe auto met een elektronische sleutel, dan is het sterk aan te raden om de Creatures of Leisure Stash Lock te gebruiken. Heb je een oudere auto, dan is de keypod van Northcore of de Olaian Keysafe prima geschikt. Het is in ieder geval aan te raden om niet langer meer je autosleutels op je de achterband te verstoppen. Je gaat met een veel geruster hart, en dus meer focus voor de surf, het water in!

Extra tips voor je keypod

 • Hang een fietslampje aan je keypod, zo kun je ook in het donker nog gemakkelijk de cijfercode invoeren!
 • Doe met regelmaat wat olie of WD40 in de bewegende delen van je keypod. Zout en zand kruipen na verloop van tijd in het mechanisme waardoor je kluisje niet zo makkelijk meer open gaat.

Andere kennis artikelen...