Over Ons

Leer ons kennen! Met een passie voor de surf hebben wij SEVENATSEA opgericht om surfers in Nederland te ondersteunen en graag delen wij ons verhaal met jou

SEVENATSEA

Wat betekent Sevenatsea en waarom het logo? Ben jij, net zoals wij, dolenthousiast over surfen? Dan gaat er geen dag voorbij dat je niet denkt aan die ene vette sessie op je lokale spot of wanneer je eindelijk weer eens het water in kan. Helaas is Nederland niet gezegend met een constante aanvoer van verse swell met offshore wind en moeten we het doen met wat de elementen ons geven. En voor velen van ons dan ook nog eens op een moment dat we geen verplichtingen hebben aan werk of school. Dat is exact wat sevenatsea betekend. Of je nu aan het werk bent, aan het studeren, boodschappen aan het doen, in de bus zit, of wat dan ook. In gedachte zijn we op het water, iedere dag van de week. Het logo is hier een letterlijke weerspiegeling van, opgebouwd uit het cijfer 7 en de symbolen voor de elementen Aarde en Water.

Jidde Hoogkamer surfend

Jidde Hoogkamer

Yeoo! Ik ben Jidde Hoogkamer en pas veel te laat ben ik met surfen begonnen, maar toen het moment daar was, was de stoke gelijk maximaal. Zo een 7 jaar geleden kwam ik voor het eerst met surfen in aanraking toen ik ging werken op het O’Neill surfcamp in Mimizan als strandwacht.   In het begin was het natuurlijk vooral schuimgolfjes totdat de vinnen van je softtop de bodem raken, maar daarna wil je natuurlijk sneller leren, sneller progressie maken, om ook ongebroken golven te scoren achterin de line-up zoals iedereen dat doet. Dus wat doe je als er geen golven zijn? Uuuuurenlang het internet afstruinen naar video’s, tutorials, tips & trick, verhalen, productreviews, en alles wat er maar is wat er over surfen te vinden is. Alles om maar meer kennis te vergaren over hoe je zo snel mogelijk beter kan worden in surfen.   Ben ik dan nu, met heel wat uren in het water en nog véél meer uren aan land aan surfervaring rijker, een absolute Pro? Zeker niet. Intermediate durf ik mezelf wel te noemen, al liggen deze grenzen voor iedereen anders. Waar het om gaat is dat het mij enorm veel had geholpen als er een centrale plek had geweest waar je allerlei informatie kon vinden over de uitdagingen waar je als beginnende surfer mee te maken hebt, en dan in het bijzonder gefocust op surfen in Nederland. Want het is heel leuk al die tutorials over ‘surfing green waves’ ergens op een kalme beachbreak in Australië. Maar wij hebben 9 van de 10 keer te maken met Hollande klots condities, plaatselijke muien, golfperiodes onder de 5 seconde en invloedrijke getijden.   De meeste van ons worden door eigen onderzoek en simpele trial & error ervaren. En daar is helemaal niets mis mee, maar een duwtje in de goede richting is heel fijn. En dat is precies de reden waarom we Sevenatsea oprichten. Puur gefocust op beginnende en intermediate surfers die stoked zijn in onze geliefde bruine Noordzee’tje een nat pak te halen.  Dus heb je vragen, opmerkingen of goede ideeen voor de website, stuur ons gewoon een mailtje!  

Neil Smit Surfend

Neil Smit

In 2015 ben ik begonnen met surfen en ik heb sindsdien nooit meer naar andere sporten gekeken, het is echt een passie geworden. Sindsdien ben ik altijd bezig om zo veel mogelijk progressie te maken en m’n agenda (tot irritatie van anderen toe) zo vrij en flexibel mogelijk te houden. Surfen is een sport met een hele vlakke leercurve, progressie gaat nou eenmaal traag en het vergt veel geduld. De voldoening die je uit de sport haalt doet dat gelukkig allemaal te niet voor mij. Er gaat mij niks boven een goeie surf. Er gaat eigenlijk ook niks boven een slechte surf, het is altijd genieten.
Als je het met inconsistente Nederlandse condities moet doen, dan moet je het ook van training op het land hebben en van kennis vergaren op het web. Ik ben helaas niet opgegroeid als surfgrom en naar mijn mening te laat ingestapt in de sport, zoals veel Nederlandse surfers heb ik gemerkt. Hierdoor was de drive om in mijn nog relatief jonge jaren zo veel mogelijk progressie te maken groot. Helaas had ik niet de middelen om surfles of -coaching te nemen en moest ik het daardoor allemaal zelf uitzoeken. Alles heb ik geprobeerd, mindsurfen, balance boards, surfskates, oefeningen thuis, iedere surfvideo op het internet bijna gezien en het gros van de artikelen gelezen. Daar heb ik heel wat uren in zitten, ook veel uren verspild aan slechte informatie en slecht uitgevoerde oefeningen. Tijd die ik beter in goede oefeningen en informatie had kunnen steken. Hopelijk kunnen we jou daarom met Sevenatsea helpen om je tijd goed te besteden en die misstappen te voorkomen.
Surfen is “all about the stoke” en we doen het allemaal voor ons plezier. Ondanks dat het een individuele sport is kun je het altijd gezellig maken in de line-up met goeie vibes en dat is ook precies wat wij willen verspreiden met Sevenatsea.