Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Hoe onderhoud ik mijn wetsuit?

Wetsuit onderhoud is essentieel als je je wetsuit een aantal jaar in topvorm wilt houden. Zo is het belangrijk dat je je wetsuit altijd afspoelt met zoet water na je surfsessie. Hiermee zorg je niet alleen dat je wetsuit niet stuk gaat door het zoute water, maar zorg je ook dat die sneller droogt. Zout houdt namelijk vocht vast, waardoor zoute spullen vaak vochtig blijven ondanks dat je ze lang laat drogen.

Naast het uitspoelen van je wetsuit met zoet water, is het ook belangrijk om hem af en toe een grondigere wasbeurt te geven met een speciale wetsuit shampoo. Dit zorgt ervoor dat opgebouwd zout, dat er met je normale wasbeurt toch niet helemaal lekker uit is gegaan, toch nog wordt opgeruimd en doodt alle bacteriën die zich in je wetsuit aan het ontwikkelen zijn. Die paar plasbeurtjes zijn er ook zo uitgewassen! Wetsuit shampoo is er voor gemaakt om je wetsuit en alle andere neopreen accessoires voor lange tijd goed blijven!

Mocht je een gaatje hebben in je wetsuit, wat bij iedereen wel eens voorkomt, dan kun je die gemakkelijk zelf repareren. Het is belangrijk dat je er snel bij bent met je reparatie, want een beginnende scheur kan zich heel snel ontwikkelen tot een aardig gat. En zeg nou zelf, niemand houdt van een lek wetsuit, al helemaal niet in de winter.

Heb je nou toch nog wat vragen over je wetsuit onderhoud? Check dan ons surfkennis artikel:
Zo zorg je dat je wetsuit nog jaren mee gaat