Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Surfboard Accessoires

Welke surfboard accessoires heb ik nodig bij mijn surfplank?

In deze categorie in onze surfshop vind je alle accessoires die van pas komen bij je surfplank. Van boardverzorging en -bescherming, tot toevoegingen als surf wax, leashes en tailpads.

Essentiële toevoegingen bij je surfboard zijn natuurlijk wax en een leash. De wax heb je nodig om grip te houden op je surfplank. Zonder wax is je surfplank namelijk maar glad en maak je het jezelf wel heel moeilijk om erop te gaan staan. Je leash is essentieel omdat je je board niet kwijt moet raken in het water. Dit is niet alleen heel vermoeiend voor jezelf als je iedere keer achter je surfplank aan moet, maar ook nog eens gevaarlijk voor de mensen om je heen die het board als ongeleid projectiel voor hun kop kunnen krijgen. Heel belangrijk dus

Tailpads zijn misschien niet essentieel, maar hebben wel veel toegevoegde waarde op je surfplank. Ze worden voornamelijk op shortboards gebruikt en bieden goede grip en meer feeling voor je achterste voet. Dankzij een tailpad kun je namelijk gemakkelijk met je achterste voet voelen waar die op het board staat. Als je de kicker voelt, dan weet je dat je zo ver mogelijk op de tail van je board staat en maximale controle hebt over je board. Zonder tailpad kan je nog wel eens een stapje te ver doen.

Voor je boardbescherming bieden wij een keuze uit boardbags en surfboard socks. Zelf bewaren wij iedere surfplank in een mooie boardbag of -sok om deze altijd tegen schade en zonlicht te beschermen. Surfplanken zijn nou eenmaal vaak toch wel redelijk bros en schadegevoelig en niemand wilt tijdens die ene swell op een reserveboard moeten surfen omdat je favo bij de reparatie ligt. Een hoop minder zorgen wat ons betreft als je boardje gewoon goed beschermd in een boardbag of -sok ligt!

Voor boardverzorging bieden wij reparatiekits aan. Mocht je nou je boardje beschadigen doordat die toevallig niet in een boardbag of -sok zat of door wat voor reden dan ook, dan heb je niet altijd de tijd om hem naar een professionele reparatie te brengen. Misschien ben je wel op trip of wordt er een goeie swell verwacht. Daarom bieden wij reparatiekits aan waarmee jij zelf aan de slag kunt om zo snel en goedkoop mogelijk je surfboard weer waterdicht en in het water te krijgen! Ook sowieso een leuk en leerzaam projectje om zelf eens een reparatie te doen.