Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Complete Boards

Surfskate kopen? Verbeter je surf skills!

In Nederland komen flatspells helaas regelmatig voor en hoewel je altijd fit kan blijven met andere sporten, is je surfskills op peil houden tijdens die flatspells toch altijd moeilijk. Dit komt voornamelijk doordat er maar weinig oefeningen en sporten zijn die dezelfde spieren aanspreken als surfen en er al helemaal weinig is dat in de buurt komt bij het gevoel van surfen. Daarvoor zijn er nu surfskates bedacht. Deze boards reageren net als een surfplank op je bewegingen. Hierdoor kun je je techniek goed blijven oefenen, ondanks dat er geen golven zijn.

Ook om je progressie een boost te geven is een surfskate kopen erg handig. Als je op het niveau bent aangekomen dat je meer snelheid en bochtjes wilt gaan maken, dan is een surfskate een hele goede toevoeging aan je quiver. Wij hebben zelf ook in deze fase van ons surfen een surfskate aangeschaft en kunnen uit ervaring zeggen dat het een enorme boost geeft aan je surfprogressie. Je kunt namelijk heel goed het pompen voor snelheid, het maken van je eerste bottom- en topturns en later zelfs roundhouse cutbacks trainen op deze boards. Waar je normaal zo weinig minuten effectief op je board staat en de tijd hebt om na te denken over wat je wilt doen op de golf, kun je nu gewoon non-stop herhalend al die bewegingen oefenen!

Welke lengte surfskate moet ik hebben?

Surfskates komen in verschillende lengtes en je zal je misschien afvragen of dat heel veel uitmaakt. De verschillende lengtes zorgen ervoor dat iedere surfskate een ander gevoel geeft als je erop staat. Alle surfskates zijn bedoelt om een surfgevoel te geven op het land en je surfbewegingen te kunnen trainen zonder dat je te water gaat. De lengte van de surfskate heeft invloed op hoe wendbaar het board is en hoe ver je benen uit elkaar staan.

Hoe korter je surfskate, hoe wendbaarder die is. Het is wat dat betreft eigenlijk net zoals met surfboards. Langere surfskates gaan meer richting een longboard surfgevoel, waar korte surfskates meer een wendbaar shortboard gevoel geven. Alles is bij de surfskates wel afhankelijk ook van jouw gewicht, aangezien meer gewicht ook betekent dat je surfskate sneller reageert. Naast de lengte kun je de wendbaarheid van je surfskate ook beïnvloeden door de trucks losser of vaster te draaien. Wij raden daarom aan om bij de lengte van je surfskate vooral te kijken naar hoe ver jouw voeten uit elkaar staan op je surfplank. Je wilt namelijk dat dit op je surfskate ongeveer even ver is als op je surfplank, zodat je bewegingen gemakkelijk kunt overbrengen naar je surftechniek!