Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Surf oordoppen kopen?

Surf je ook in de winter, dan is het gebruik van speciale surf oordoppen zeer aan te raden. Deze blocken niet het geluid zodat je niet meer gezellig met je surf maten kan kletsen. Surf oordoppen blocken wel de kou die je gehoor permanent kunnen beschadigen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Wat is surfers oor?

Surfersoor is een botvergroeiing in je gehoorgang, die je gehoorgang langzaam afsluit. Het wordt veroorzaakt door de combinatie van wind en kou. De botvergoeiing sluit langzaam je gehoorgang af, waardoor viezigheid (zoals oorsmeer) en vloeistof zich ophopen en de gehoorgang niet meer gemakkelijk kunnen verlaten. Hierdoor ontstaan er vaak oorontstekingen bij mensen met surfersoor. Ook wordt je sneller doof als je een surfersoor hebt. In erge gevallen kan een operatie zelfs nodig zijn om het surfersoor te behandelen. Aangezien we in Nederland toch vaak te maken hebben met koude en winderige surfcondities, is het een veelvoorkomend probleem bij fanatieke Nederlandse surfers.

Surfersoor voorkomen met surf oordoppen

Om surfersoor te voorkomen is het het beste om speciale surf oordoppen in te doen als je gaat surfen. De surf oordoppen houden de kou, wind en het water buiten, waardoor je minder risico hebt om surfersoor te ontwikkelen en ook minder risico hebt op oorontstekingen. Zo kun jij je gewoon op de surf focussen, terwijl je surf oordoppen je oren beschermen tegen de kou en de wind!