Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

High performance surf vinnen voor boards met Dual Tab (FCS) vinboxen. Verschillende stijfheden en verschillende ontwerpen om jouw surfstijl te matchen!

Basic of Performance vinnen?

Onze Basic-lijn bestaat uit vinnen die vergeleken met onze Performance-lijn nog redelijk flexibel zijn. De Performance vinnen zijn namelijk heel stijf en hard. De flexibiliteit van je vinnen helpt om energie op te slaan tijdens bochten en die energie als een veer weer te ontladen op het einde van je radicale turn. Flexibele vinnen werken als een soort bladveren onder je board. De flexibiliteit betekent echter ook dat de vinnen iets trager reageren op jouw acties op je surfplank. Hoe harder je vinnen, hoe directer ze reageren op jouw bewegingen. In de beginfase van je surfen zal je niks merken van het hardheidsverschil in je vinnen en raden wij dan ook aan om voor de Basic-lijn te kiezen. Mocht je later toch merken dat je board traag reageert als je radicale turns probeert, dan is het misschien een goede keus om over te stappen op de Performance vinnen!

Welk vin systeem heeft mijn surfplank?

Vinnen komen in verschillende systemen. Zo heb je Single-Tab(Futures), Dual-Tab(FCS), Click-Tab(FCSII) en Single Fin systemen. Je surfboard is uitgerust met één van deze systemen en bepaalt daardoor welke vinnen jij kunt gebruiken. De Single-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen op je board die ieder één lange sleuf hebben. De Dual-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 even lange sleufjes hebben. De Click-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 sleuven hebben, waarvan de voorste iets langer is dan de achterste sleuf. De Single Fin systemen zijn te herkennen aan één lange diepe sleuf met een verbreding meestal in het midden van de sleuf.