Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

SEVENATSEA Dual Tab Basic Enkele Vin Zwart

SEVENATSEA Dual Tab Basic Enkele Vin Zwart

Koop een enkele vin om een beschadigde of zoekgeraakte vin te vervangen. De enkele vinnen die je hier kunt kopen zijn hetzelfde als de setjes vinnen in ons assortiment, zodat ze perfect in de set passen die je al hebt! Deze vinnen passen in het Dual Tab (FCS) systeem.

8.95

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Dual Tab Basic Vin links, rechts, of midden

Je komt de zee uitlopen met je surfboard en merkt onverwachts dat je één van je vinnen bent verloren. Misschien heb je één van de fin screws niet goed vast gedraaid, of is bij een wipe-out de vin afgebroken bij de basis. Verder surfen met twee van de drie vinnen doet de performance van je surfboard weinig goeds. Daarnaast ziet je surfboard er niet heel profi uit met een incomplete set vinnen. Maar wat nu? Een compleet nieuwe set surf vinnen kopen is ook zo zonde, want 2 van de 3 vinnen zijn nog goed!

Enkele surfboard vin kopen?

Vanaf nu zijn de basic sets SEVENATSEA vinnen niet alleen als complete set verkrijgbaar, maar ook per enkele vin! Heb je alleen een linker, rechter of center fin nodig, dan kun je een enkele basic vin bestellen om je set weer compleet te maken. Zo kan jij op een goedkope eenvoudige manier weer lekker verder surfen!

De verschillen tussen de linker, rechter en midden vin

Bij een thruster set-up zitten er 3 vinnen van gelijke grootte onder je surfboard. Ieder van de van de drie vinnen is anders van vorm. Dit is belangrijk wanneer je een enkele surfboard vin wilt kopen om je set weer compleet te maken. Als je goed kijkt zie je dat de linker vin een bolling (foil genaamd) heeft aan de buitenzijde en een platte kant aan de binnenzijde. Bij de rechter vin is dit juist andersom. Die heeft een platte zijde aan de binnenkant en een bolle zijde aan de buitenkant. De middelste vin, ookwel de center fin genoemd, heet een bolling aan beiden zijden. Daarnaast zit er verschil in hoe recht de binnen in het board staan. De linker en rechter vinnen hangen enkele graden richting de rail, dit noemt men ‘camber’, de center fin staat helemaal rechtop in de vinbox.

Onderstaand foto laat nogmaals zien wat we bedoelen met de linker, rechter en middelste vin. Let op dat je de juiste selecteert in je bestelling!

surf vin links rechts midden surfboard

Welk vin systeem hebben je vinnen?

Vinnen komen in verschillende systemen. Zo heb je Single-Tab(Futures), Dual-Tab(FCS), Click-Tab(FCSII) en Single Fin systemen. Je surfboard is uitgerust met één van deze systemen en bepaalt daardoor welke vinnen jij kunt gebruiken. De Single-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen op je board die ieder één lange sleuf hebben. De Dual-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 even langwerpige sleufjes hebben. De Click-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 sleuven hebben, waarvan de voorste iets langer is dan de achterste sleuf. De Single Fin systemen zijn te herkennen aan één grote diepe sleuf in het midden van het surfboard. Dit komt vaak voor bij longboards.