Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

SEVENATSEA Dual Tab Basic Thruster

SEVENATSEA Dual Tab Basic Thruster

Deze set vinnen van het Sevenatsea huismerk is bedoeld voor iedereen die een goedkope, maar goede set vinnen wil kopen. Prima als standaard set onder je board, maar ook om als reserve set achter de hand te hebben! De vinnen zijn gemaakt van kunststof wat tegen een stootje kan. Zo hoef je niet bang te zijn als je over een ondiepe bank surft.

De set is beschikbaar in wit en zwart, te selecteren onder de opties.

Maat M.

22.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Dual tab surf vinnen (FCS1 fin system compatible)

Heb je een surfboard gekocht en wil je een nieuwe set surf vinnen kopen, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat snappen we helemaal. Je eigen surfgear aanschaffen als je net begint in onze fantastische sport kan aardig wat kosten en een dure set surf vinnen staat dan niet bovenaan de prioriteiten lijst. Dat is precies waarom we in onze eigen huisstijl een set basic vinnen bieden tegen een hele betaalbare prijs.  Geen ingewikkelde materialen met hippe namen, maar gewoon goede vinnen die tegen een stootje kunnen.

De dual tab surf vinnen van SEVENATSEA zijn geschikt voor FCS1 finboxes. Dit zijn finboxes met twee kleine sleuven (gelijke maten) en een finscrew naast iedere sleuf. Deze set vinnen hebben een Medium maat, geschikt voor alle surfers.

Thruster set surf vinnen

Een thruster set-up betekent dat er 3 vinnen van gelijke grootte onder je surfboard zitten. Let er op wel dat ieder van de drie vinnen anders van vorm is, dus je kan niet zomaar iedere vin voor een andere vervangen. Als je goed kijkt zie je dat de linkervin een bolling (foil genaamd) heeft aan de buitenzijde en een platte kant aan de binnenzijde. Bij de rechter vin is dit juist andersom. Die heeft een platte zijde aan de binnenkant en een bolle zijde aan de buitenkant. De middelste vin, ookwel de center fin genoemd, heet een bolling aan beiden zijden. Daarnaast zit er verschil in hoe recht de binnen in het board staan. De linker en rechter vinnen hangen enkele graden richting de rail, dit noemt men ‘camber’, de center fin staat helemaal rechtop.

Vinnen vastzetten

Welk vin systeem je ook hebt, het is altijd aan te raden je vinnen vast te zetten in het surfboard met fin screws. Ondanks dat het FCS2 systeem in theorie geen extra bevestiging met finscrews nodig heeft, is extra zekerheid nooit verkeerd. Zet de finscrews met de hand vast met een finkey. Let op, vast = vast. Anders draai je de schroefdraad van de finbox kapot en ben je verder van huis.

Enkele vin kopen?

Ben je een vin verloren of is er één beschadigd? Dan hoef je niet een compleet nieuwe set te kopen. Als enige bieden wij de mogelijkheid om een enkele surfboard vin te kopen om je set weer compleet te maken!

 

Andere suggesties…