Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Creatures of Leisure Pro 8 Leash

-15%

Creatures of Leisure Pro 8 Leash

Goede allround surfboard leash van 7mm dik voor surfboards rond de 8’0″. Deze leash is goed voor alle omstandigheden en zal ook op surftrips in wat hogere golven goed van pas komen!

34.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Er is een hoop keuze als je een nieuwe leash zoekt. Welke leash jij nou nodig hebt voor jouw board en condities kan een raadsel lijken. Daarom leggen wij het voor je uit!

Beschrijving

8ft Surfboard leash

De Creatures of Leisure Pro 8 Leash is een goede betrouwbare leash voor funboards, malibu’s en mini longboards rond de 8ft. De leash is verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat deze matcht met je tailpad en wetsuit. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Specificaties:
Leash Lengte: 8’0″ x 2.1m
Dikte: 9/32” x 7mm
Cuff Breedte: 1.5” x 38mm
Railsaver Breedte: 1” x 25mm

Waarom zou je een nieuwe leash kopen?

In eerste instantie lijkt een goede leash helemaal niet zo belangrijk. Vaak zien we dat beginnende surfers een tweedehands board kopen, met een stokoude leash erbij. De swivel is verroest, de klittenband plakt niet lekker meer en er zitten vouwen en knikken in het koord. Bij jezelf denk je ‘prima, werkt nog wel even’. In werkelijkheid is het hebben van een goede betrouwbare leash veel belangrijker dan je denkt. En wel hierom:

Veiligheid in het water

Als je onderuit gaat op een golf, dan voel je dat je surfboard wordt meegetrokken. Je leash is op dat moment het enige dat ervoor zorgt dat je surfboard in de buurt blijft en je deze weer kan pakken als je boven komt. Oudere leashes kunnen op tal van punten bezwijken onder de kracht van een golf, waardoor je achter je board aan moet zwemmen om deze weer te bemachtigen. Niet zo erg als je op een rustige spot ligt met kleine golven. Maar wel vervelend als je in de drukte ligt en je surfboard ‘on the loose’ surfers achter je kan raken. Bovendien is het ook voor je eigen veiligheid niet fijn om zonder surfboard ver van het strand in het water te liggen! De uitspraak ‘Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel’ is voor leashes zeker van toepassing. Vaak zien we dat een oude leash bezwijkt bij de ‘swivel’, het scharnierpunt waar de enkelband vastzit aan het koord. Deze kan na verloop van tijd (eerder bij goedkope leashes) gaan roesten of corroderen.

Comfort tijdens het surfen

Ja er zijn goedkopere leashes te krijgen. Naast het grote verschil in betrouwbaarheid (sterkte) zul je direct verschil in comfort merken tussen een goedkope leash en een Pro leash van Creatures of Leisure.  Als eerste voel je het verschil in de enkelband (cuff). Creatures of Leisure gebruikt een gepatenteerde ‘Non-slip cuff’ welke ontworpen is om enerzijds zeer comfortabel te zijn en anderzijds minimale kans om te draaien rond je enkel. Zo zit je leash nooit in de weg. Ook hebben deze leashes een zogenaamde ‘Surfire Leash Release’ wat een hippe naam is voor de opstaande lip aan de klittenband. Hiermee kun je zonder enige moeite de leash losmaken van je enkel. Dit lijkt misschien iets simpels, maar kan life-saving zijn wanneer je surfboard vastzit onder de scheveningse blokken langs de pier. Daarnaast is de swivel gemaakt van Stainless steel en ontworpen om corrosie en roest langdurig tegen te gaan

Waar de producten van goedkope leashes vooral inzetten op zoveel mogelijk verkopen, doet een A-merk als Creatures of Leisure al meer dan 15 jaar doorlopend onderzoek om de producten te verbeteren. En dat merk je!

Andere suggesties…