Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

SEVENATSEA Basic Single Fin

SEVENATSEA Basic Single Fin

Zoek je een goede vin zonder te veel poespas, zoek dan niet verder. Onze huismerk vinnen hebben geen Ultra-Fiber constructie, geen Super-Neo glasscore, en geen Mega-Flixa-Flexa-Flux V3.1. Het zijn gewoon goede vinnen. Voor een héle goede prijs.

Beschikbaar in zwart en wit.

22.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Longboard single fin 9”

De 9′ longboard single fin van het Sevenatsea huismerk is bedoeld voor iedereen die een goedkope, maar goede longboard vin wil kopen. Prima als standaard vin onder je surfboard, maar ook om als reserve vin achter de hand te hebben. De surf vin is gemaakt van kunststof wat tegen een stootje kan. Zo hoef je niet bang te zijn als je over een ondiepe bank surft.

Welke maat vin bij je surfboard?

Een vraag die veel surfers hebben is welke maat vin er nu past bij hun surfboard. Je wilt natuurlijk niet dat de verkeerde maat surf vin de performance van je surfboard verslechterd. Om te bepalen welke maat vin past bij je surfboard kun je de volgende vuistregel aanhouden. De lengte van je surfboard, is de grootte van de vin in inches.  Heb je een 9′ (feet) longboard, dan past dus een 9” (inch) vin er het beste bij.

Vastzetten van de vin in je surfboard

De single fin is geschikt voor US finboxes. Dit zijn de meest voorkomende finboxes op alle longboards met een single fin set-up. Een longboard vin zet je vast met een fin screw. Deze bestaat uit een plat vierkant plaatje waar je een boutje in kan draaien. Het platte plaatje dient in de gleuf van de finbox te schuiven. Dit doe je het makkelijkste door het boutje alleen met het uiterste puntje in het plaatje te draaien. Vervolgens schuif je het plaatje door de bout vast te houden bij de kop, in de gleuf van de finbox.

Nu plaat je de vin in de finbox. Dit doe je door het metalen horizontale pinnetje aan de voorkant van de surf fin in de finbox gleuf te schuiven. Je schuift nu de fin zo ver naar voren dat het gaatje wat achterin de vin zit, recht boven de finscrew valt die je eerder in de gleuf hebt geschoven. Draai nu de bout volledig uit het plaatje zonder het plaatje te verschuiven en draai deze via het gaatje in de vin weer terug in het plaatje. Je kunt nu de positie van de surf vin bepalen in de box en de bout stevig aandraaien om de gewenste positie te fixeren.

Speel met de positie van je longboard vin

De vin kun je helemaal voorin de finbox vastzetten, in het midden, of helemaal achterin. Waar je de vin vast zet, heeft effect op hoe je longboard zal surfen. Zet je de vin helemaal voorin de finbox vast, dan zal je longboard wendbaarder worden. Je surfboard krijgt dan meer ‘pivot‘ zoals dat in surftermen wordt gezegd. Plaat je de vin helemaal achterin de finbox, dan geeft dit je surfboard meer ‘drive‘. Dit betekend dat het surfboard beter een vaste lijn kan aanhouden, en wendbaarheid opgeeft voor snelheid.

Gratis een verbeterde Adjustable finscrew

Oorspronkelijk zijn de finscrews waarmee je een longboard vin vast zet kruiskop schroeven. Je hebt dus een schroevendraaier nodig om de surf vin te monteren. Tegenwoordig bestaan er zogenaamde ‘Adjustable fin screws’. Deze hebben geen kruiskop, maar een platte opstaande kop zodat je deze gewoon met je vingers kan vastdraaien zonder andere tools nodig te hebben. Hierdoor kun je zelfs in het water nog spelen met de positie van je vin om de meest ideale positie voor jouw surfstijl te vinden. Koop je een SEVENATSEA Single fin, dan krijg je er gratis een adjustable fin screw bij! Wil je meer adjustable fin screws, check ze dan HIER.

Andere suggesties…