Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Verstelbare Single Fin Schroef

Verstelbare Single Fin Schroef

Deze handige single fin schroef is met de hand aan te draaien door het lipje dat er aan is gemaakt. Geen onhandige schroevendraaier nodig om je Single Fin te verplaatsen en vast te zetten. Zo kun je zelf in het water je longboard vin wat naar voren of achter verplaatsen en de perfecte set-up creëren!

2.95

Nog 1 beschikbaar

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Verstelbare Single Fin Screw

De verstelbare fin screw wordt gebruikt voor het vastzetten van de grote middelste vin van een longboard. ‘Vroeger’ kon je de fin screw alleen vast zetten met een kruiskop schroevendraaier. Best wel vervelend als je aan het strand stond en je was de schroevendraaier vergeten om de fin screw stevig mee vast te draaien. Tegenwoordig hebben we deze handige verstelbare fin screws, waarvoor geen tools meer nodig zijn. Door het opstaande lipje kun je de fin screw gemakkelijk met de hand aandraaien en je single fin fixeren in de positie die jij wilt.

Speel met de positie van je longboard vin

De vin kun je helemaal voorin de finbox vastzetten, in het midden, of helemaal achterin. Waar je de vin vast zet, heeft effect op hoe je longboard zal surfen. Zet je de vin helemaal voorin de finbox vast, dan zal je longboard wendbaarder worden. Je surfboard krijgt dan meer ‘pivot‘ zoals dat in surftermen wordt gezegd. Plaat je de vin helemaal achterin de finbox, dan geeft dit je surfboard meer ‘drive‘. Dit betekend dat het surfboard beter een vaste lijn kan aanhouden, en wendbaarheid opgeeft voor snelheid.

Hoe zet je een longboard fin vast?

De verstelbare fin screw bestaat uit een plat vierkant plaatje waar je een boutje in kan draaien. Het makkelijkste is om als eerste het boutje in een heel klein stukje in het plaatje te draaien. Houd het uiteinde van de bout tussen je duim en wijsvinger vast en schuif het plaatje in de gleuf van de fin screw. Schuif het boutje met het plaatje er aan vast helemaal naar voren in de finbox.

Nu plaats je de vin in de finbox. Dit doe je door het metalen horizontale pinnetje aan de achterkant van de surf fin in de finbox gleuf te schuiven. Je schuift nu de fin zo ver naar voren dat het gaatje wat voorin de vin zit, recht boven de finscrew valt die je eerder in de gleuf hebt geschoven. Draai nu de bout volledig uit het plaatje zonder het plaatje te verschuiven en draai deze via het gaatje in de vin weer terug in het plaatje. Je kunt nu de positie van de surf vin bepalen in de box en de bout stevig aandraaien om de gewenste positie te fixeren.

Andere suggesties…