Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Reparatie

Surfboard reparatie kit kopen en zelf fixen

Met deze handige surfboard reparatie kits kun je zelf aan de slag om je surfboard te repareren. Van grondige reparaties tot snelle UV reparaties voor als de tijd dringt. Je vindt het hier in onze surfshop. Erg fijn als je geen dure reparaties wilt laten doen. Als je je surfboard zo snel mogelijk weer surfklaar wilt hebben. En bovendien heel leuk om te leren hoe je een surfboard moet repareren!

Zelf surfboard repareren of het professioneel laten repareren?

Wij raden iedereen aan om zelf reparaties uit te voeren. Het is namelijk altijd een handige vaardigheid om te hebben. Vooral op surftrips kan het heel goed uitkomen om zelf snel je surfboard te kunnen repareren, maar ook thuis scheelt het een hoop ritjes, wachttijd en afhankelijkheid als je zelf je boards kunt fixen! Surfplank reparaties zijn daarnaast ook niet heel ingewikkeld. In essentie bestaat het allemaal uit schoonmaken, schuren, hars toebrengen,mooi verdelen/uitstrijken en wachten tot de hars uithardt.

Wel is het handig om je reparatie-skills op te bouwen. Begin dus met een kleine crack en bouw langzaam je reparatie-skills op naar grotere reparaties, zoals grotere gaten of delaminaties. Een leuke manier om jezelf snel surfboard reparatie skills aan te leren is door een oud en mishandeld surfboard te scoren en die helemaal op te lappen!

Mocht je nou toch schade aan je surfboard die je wat te veel is om zelf te repareren, dan lees je in dit surfkennis-artikel waar je de dichtstbijzijnde professionele surfboard reparatie vindt:
Surfboard reparatie laten doen

Heb ik Epoxy of Polyester nodig voor mijn surfplank?

De reparatiekits hebben altijd een epoxy en een polyester variant. Dit komt doordat surfboards van verschillende materialen worden gemaakt. Welke jij nodig heb is dus afhankelijk van het materiaal waar jouw surfplank van is gemaakt. Meestal als het board epoxy is, staat dit ergens op het board vermeld en anders vind je soms ook terug op de site van de fabrikant/shaper. Mocht je nou niet zeker weten of je surfboard van epoxy of polyester is? Kies dan altijd voor epoxy. Epoxy kan namelijk ook prima gebruikt worden bij polyester surfboards, terwijl polyester reparatiekits absoluut NIET gebruikt kunnen worden voor epoxy surfboards. Polyester tast namelijk EPS schuim aan. Mocht je het dus niet zeker weten, kies dan voor een epoxy reparatie kit. Dan zit je altijd goed!