Surf Kennis

Een database vol beknopte no nonsense informatie om jouw surfprogressie op gang te helpen! Kies je categorie en vind de tips die je nodig hebt

HOME | SURFKENNIS |Uitrusting |Surfboard reparatie laten doen

Surfplank Schade wordt Professioneel Gerepareerd

Surfboard reparatie laten doen

Je wilt een reparatie aan je surfboard laten doen, maar waar? Hoe? En wat kost zo een reparatie? Schade aan je geliefde surfboard is al erg genoeg en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk het water weer op kunnen. Voor surfboard reparatie heb je twee mogelijkheden. Je gaat zelf aan de slag thuis met een DIY surfboard repairkit of je laat de reparatie professioneel uitvoeren door een surfboard repairshop in de buurt.

Zelf repareren of laten repareren?

Zelf repareren is niet zo moeilijk als het lijkt. We adviseren eigenlijk iedereen om zelf  reparaties aan je board te doen wanneer het gaat om een kleine schade als een crack op de rail, of kleine ding. Met de surfboard repair kits uit de shop heb je alle spullen die je nodig hebt, inclusief stap-voor-stap handleiding. Naast dat het een hoop geld scheelt als je de reparatie zelf doet, leer je ook ontzettend veel over de constructie van je board!

Op de foto bovenaan dit artikel zie je hoe ik (Jidde) mijn schuur omtoverde tot ‘shaping bay’ om mijn eigen surfboard te shapen en reparaties te doen. Supergaaf en enorm leerzaam!

Wil je er zeker van zijn dat je surfboard echt goed wordt gerepareerd, dan kun je altijd terecht bij één van de vele surfboard repairshops in Nederland.

Omdat niet alle boardrepair shops even bekend zijn, hebben we een overzicht gemaakt zodat je snel een repairshop bij jou in de buurt vindt. Wil je je surfboard laten repareren in Scheveningen, dan heb je ruimte keuze. Maar zoek je een plek voor surfboard reparatie in Amsterdam, dan zal je (tot nu toe) uit moeten wijken richting Haarlem of Beverwijk.

Neem altijd even contact op met de shop zelf om er zeker van te zijn dat er tijd en ruimte is voor je surfboard reparatie.

Surfboard repairshops in NL:

PlaatsRepairshop
WorkumCore ‘n More
PlaatsRepairshop
AlkmaarSrfboards
AmsterdamSend It Board Repairs
BeverwijkRedrose
BeverwijkSVT Surfboards
HaarlemYannis Boardrepairs
PlaatsRepairshop
NoordwijkDing Ding Cris
KatwijkInvisible Board Repair
ScheveningenJinne Sietsma
ScheveningenNoordzee Boardstore
ScheveningenDing Doctor
Den HaagLekker Ding Repair
RotterdamDuctape Boards
RotterdamHilbilly Surfboards
Hoek van HollandBreaking Waves
PlaatsRepairshop
AndelstAWA Sports
Plaats Repairshop
Burgh-Haamstede Marc Boardrepair
Domburg Mike Ruissen
Middelburg Fern Surfboards
Wissenkerke Surfrepair

 

Wat kost een surfboard reparatie?

Het zal je niet verbazen dat de prijs van een repair sterk afhankelijk is van de omvang en moeilijkheid van de reparatie. Een gebroken neus kost meer tijd en materiaal dan het fixen van een kleine crack. Ook het materiaal waar je surfboard van is gemaakt heeft invloed op de prijs van de reparatie. Heb je carbon in de rails dat beschadigd is, of heb je een libtech board met schade, dan kun je erop rekenen dat het de shaper wat meer tijd en moeite zal kosten om je surfboard te fixen dan met een standaard PU of epoxy surfboard.

Daarnaast kunnen de prijzen (en kwaliteit) van reparaties tussen verschillende repairshops flink verschillen. Zo zal de één meer hobbymatig reparaties uitvoeren in een omgebouwde schuur en zal een ander er zijn/haar fulltime werk van hebben gemaakt in een professionele shaping bay. Neem daarom altijd contact op met de repairshop bij jou in de buurt en ga langs bij twijfel. Vraag ook van tevoren om een prijsindicatie zodat je niet voor een vervelende verassing komt te staan. 

 

Kleine schades repareren met een repair kit

Heb je een kleine crack of ding in je surfboard en overweeg je dit zelf te repareren? Twijfel dan niet langer. Wij adviseren iedereen om dit zelf te doen. Bij de onderstaande repairkits zit een duidelijke omschrijving hoe je stap voor stap de repair moet uitvoeren. Volg deze stappen en dan fix jij je eigen surfboard gewoon zelf!

Andere kennis artikelen...