Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

SEVENATSEA Single Tab Basic Thruster

SEVENATSEA Single Tab Basic Thruster

Zoek je een set goede vinnen zonder te veel poespas, zoek dan niet verder. Onze huismerk vinnen hebben geen Ultra-Fiber constructie, geen Super-Neo glasscore, en geen Mega-Flixa-Flexa-Flux V3.1. Het zijn gewoon goede vinnen, voor een hele goede prijs.

Beschikbaar in zwart en wit.

22.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Single tab surf vinnen (Future fin system compatible)

Heb je een surfboard gekocht en wil je een nieuwe set surf vinnen kopen, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat snappen we helemaal. Je eigen surfgear aanschaffen als je net begint in onze fantastische sport kan aardig wat kosten en een dure set surf vinnen staat dan niet bovenaan de prioriteiten lijst. Dat is precies waarom we in onze eigen huisstijl een set basic vinnen bieden tegen een hele betaalbare prijs.  Geen ingewikkelde materialen met hippe namen, maar gewoon goede vinnen die tegen een stootje kunnen.

De single tab surf vinnen van SEVENATSEA zijn geschikt voor future finboxes. Dit zijn finboxes met één lange rechte sleuf en een enkele finscrew aan de achterzijde van iedere finbox. Deze set vinnen hebben een Medium maat, geschikt voor alle surfers.

Thruster set surf vinnen

Een thruster set-up betekent dat er 3 vinnen van gelijke grootte onder je surfboard zitten. Let er op wel dat ieder van de drie vinnen anders van vorm is, dus je kan niet zomaar iedere vin voor een andere vervangen. Als je goed kijkt zie je dat de linkervin een bolling (foil genaamd) heeft aan de buitenzijde en een platte kant aan de binnenzijde. Bij de rechter vin is dit juist andersom. Die heeft een platte zijde aan de binnenkant en een bolle zijde aan de buitenkant. De middelste vin, ookwel de center fin genoemd, heet een bolling aan beiden zijden. Daarnaast zit er verschil in hoe recht de binnen in het board staan. De linker en rechter vinnen hangen enkele graden richting de rail, dit noemt men ‘camber’, de center fin staat helemaal rechtop.

Vinnen vastzetten

Welk vin systeem je ook hebt, het is altijd aan te raden je vinnen vast te zetten in het surfboard met fin screws. Ondanks dat het FCS2 systeem in theorie geen extra bevestiging met finscrews nodig heeft, is extra zekerheid nooit verkeerd. Zet de finscrews met de hand vast met een finkey. Let op, vast = vast. Anders draai je de schroefdraad van de finbox kapot en ben je verder van huis.

Enkele vin kopen?

Ben je een vin verloren of is er één beschadigd? Dan hoef je niet een compleet nieuwe set te kopen. Als enige bieden wij de mogelijkheid om een enkele surfboard vin te kopen om je set weer compleet te maken!

 

Andere suggesties…