Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

FCS Surf Wax

FCS Surf Wax

Gloednieuwe surfboard wax van het meest bekende surfboard merk ter wereld: FCS! Verkrijgbaar in de varianten Base, Cold, Cool en Warm. Komt in een superfijn gerecycled kartonnen doosje!

3.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Wil je de perfecte waxlaag op je board?

De perfecte waxlaag bestaat uit allemaal kleine bobbeltjes op het deck van je board. Er is één bepaalde methode die het beste werkt om deze bobbeltjes te realiseren…

Beschrijving

FCS Surf Wax

Het wereldbekende surfmerk FCS heeft nu ook haar eigen surf wax op de markt gebracht. De FCS surfwax is verkrijgbaar in de 4 varianten Base, Cold, Cool en Warm. De Base gebruik je standaard als onderlaag, waarop je een volgende laag in Cold, Cool of Warm wax aanbrengt.

De FCS surfwax komt in een fijn kartonnen doosje van gerecycled materiaal. Zo berg je altijd een stuk gebruikte wax weer netjes op, zonder dat deze onder het zand en vuil komt te zitten. Je zal niet de eerste zijn die een stuk wax in een rugzak laat zitten op een bloedhete dag, om er na een paar uur achter te komen dat de wax nu in vloeibare staat onderin je rugzak drijft.

Welke surfboard wax is het beste?

Er zijn vele varianten en merken surfboard wax verkrijgbaar. Welke wax het beste is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sticky Bumps wax is bijvoorbeeld wat plakkeriger en Matunas juist weer gefocust op de ecologische footprint. Ons advies is: Proberen! Alleen door verschillende merken te proberen, kom je erachter welke surfwax jij prettig vind. Wie weet ga je wel heel erg lekker op het heerlijke kokos geurtje van de FCS wax!

Kies wax die past bij de watertemperatuur waarin je surft

Naast de vele verschillende merken surf wax, zijn er ook volop varianten verkrijgbaar. Belangrijk hierbij is dat je wax op je surfboard gebruikt die past bij de watertemperatuur. Wax voor koud water, wordt namelijk héél zacht in warm water. En andersom wordt wax voor warm water, kneiterhard in koud water.

Base: Voor een stevige basislaag, waarop één van onderstaande waxsoorten kan worden gebruikt.
Cold: 14°C en kouder
Cool: 13°C tot 19°C
Warm: 18°C tot 22°C

Hoe wax je een surfboard?

Wil je weten hoe je je surfboard moet waxen, of wil je een hele nieuwe frisse waxlaag aanbrengen? Check dan het kennis artikel over surfboards waxen!

Andere suggesties…