Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

C-Skins Neoprene Repair Kit

C-Skins Neoprene Repair Kit

Ook met twee linkerhanden fix jij kleine schades aan je wetsuit eenvoudig zelf! De  wetsuit reparatiekit bevat lijm, een penseeltje om de lijm mee aan te brengen en diverse maten neopreen patches. Easypeasylemonsqueezy!

11.95

Op voorraad

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Beschrijving

Wetsuit reparatie kit van C-Skins

Met deze wetsuit reparatie kit fix jij zelf eenvoudig kleine scheurtjes en gaten aan je wetsuit, booties, handschoenen of cap. De lijm is speciaal ontwikkeld voor goede hechting aan neopreen (de rubberachtige stof van je wetsuit). Zou je standaard huishoudlijm gebruiken, is de kans bijzonder groot dat deze gaat bijten in het neopreen en je meer schade overhoud dan dat je probeerde te fixen. Deze kit is bijzonder compleet door de verschillende maten neopreen patches, zodat jij altijd een passende patch kan gebruiken bij de grootte van de schade. Heb je schade aan een naad, dan kun je de neopreen tape gebruiken om de naad aan de binnenzijde mee te dichten.

Hoe repareer je een wetsuit met de repairkit?

In de wetsuit reparatie kit vind je een uitgebreide handleiding, inclusief stappen ter voorbereiding, toepassing van de lijm en patches, en hoe lang de wetsuit lijm moet drogen voordat je ermee te water kan. Om je een idee te geven hoe je te werk moet gaan als volgt een korte samenvatting:

  1. Maak de schade en de plek rondom de schade goed schoon met kraanwater en laat enkele dagen volledig drogen.
  2. Kleine scheurtjes waar geen patch nodig is kun je vullen met enkel de lijm. Trek de schade helemaal open, pas de lijm toe en wacht totdat de lijm gummig wordt. Druk dán pas de scheur stevig tegen elkaar en zet er een knijper op zodat de schade stevig gesloten blijft. Laat minimaal 24 uur drogen
  3. Is de schade zodanig groot dat er een patch nodig is, lijm dan na stap 1 en 2 een passende patch met neopreen lijm aan de binnenzijde , volg hiervoor de stappen zoals omschreven in de instructie in de kit. Bij het lijmen van een patch moet je rekening houden met een volledige droging na 24 uur. Gedurende deze tijd kun je je wetsuit niet gebruiken.

 

TIP voor minder schades aan je wetsuit

Was je wetsuit tenminste als je je wetsuit opbergt voor het seizoen met speciale wetsuit shampoo! Zo droogt je wetsuit niet uit in de berging en blijven naden flexibeler. Check meer van deze tips in het wetsuit Hoe onderhoud je je wetsuit op de Surfkennis pagina!

Inclusief:

  • 1x Tube neopreen lijm 28ml
  • 3x Neopreen patch 2,5cm
  • 3x Neopreen patch 3,75cm
  • 3x Neopreen patch 5cm
  • 1x Neopreen tape 30cm lengte

Andere suggesties…