Surf Kennis

Een database vol beknopte no nonsense informatie om jouw surfprogressie op gang te helpen! Kies je categorie en vind de tips die je nodig hebt

HOME | SURFKENNIS |Surftechniek en Fitheid |Surf filmpjes kijken voor je eigen progressie

Surf filmpjes kijken voor je eigen progressie

Het kijken van surffilms is niet alleen een leuk, maar ook nog eens heel nuttig. Zeker als je in detail (en beter nog in slowmotion) bekijkt hoe professionele surfers bewegingen uitvoeren. Bekijk hoe zij hun armen bewegen, wanneer ze op de voor of achterkant van het board leunen en waar ze heen kijken op welk moment van de manouvre. Bekijk dit over en over, om dit vervolgens zelf te imiteren voor de spiegel en in het water. Film je dan ook jezelf? Dan heb je de ideale combinatie om snel beter te leren surfen!

 

Jezelf filmen tijdens het surfen

Film je jezelf, dan kun je perfect terug zien hoe je op je board staat, waar je heen kijkt op de golf en waar je op moet letten om beter te surfen. Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt filmen

Filmen met een GOPRO Surfboardmount

Je kunt een GOPRO op de neus van je surfboard plakken, met behulp van speciale GOPRO surfboard mount stickers. Met deze view kun je goed zien hoe je houding is tijdens het surfen, maar zie je minder hoe de golf breekt en hoe je hiermee omgaat.

Surfen met een GOPRO Mouthmount

Door je GOPRO op een mouthmount te bevestigen en vast te bijten tussen je tanden krijg je een heel goed beeld van waar je heen kijkt tijdens het surfen en hoe je je armen en schouders beweegt omdat je GOPRO meebeweegt met de richting van je hoofd.

 

Laat je filmen door iemand anders

Heb je een lieve vriend/vriendin/kennis/neef/nicht met een goede camera? Vraag ze dan eens beeldmateriaal te maken van jouw surf sessie! Niet alleen supertof, maar ook enorm leerzaam. Vanaf de kant zie je namelijk nóg beter hoe je op je surfboard ligt, of je positie in het water goed is, hoe soepel je pop-up gaat en hoe je houding is als je op de golf staat.

 

Surf Tutorials op Youtube bekijken

Daarnaast is het ontzettend nuttig om zoveel mogelijk tutorials op internet te bekijken van surfers die de meest lastige manouvres voor jou hebben uitgeplozen. Een YouTube kanaal die wij zelf al grijs hebben gedraaid is die van Kales Broccoli.

Andere kennis artikelen...