Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Leashes

Surfboard leash kopen? Zo kies je de juiste leash

Hoewel leashes allemaal verdacht veel op elkaar lijken, zijn er naast de leuke kleurtjes een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten als je een nieuwe leash wilt kopen. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten als je een nieuwe leash voor je surfboard wilt kopen.

Knie leash of enkel leash?

Het meest zichtbare verschil tussen surfboard leashes is de plek waarop je de leash bevestigd. Longboarders maken gebruiken van een knie leash. Een knie leash (engels knee leash) wordt vastgemaakt net onder de knie. Hierdoor zit de leash niet in de weg voor bijvoorbeeld cross-steppen en noseriden. Voor alle andere type surfboards is een enkel leash geschikt. Be

Welke leash lengte voor je surfboard?

De lengte van de leash wordt altijd afgestemd op de lengte van het surfboard. Je leash moet namelijk op z’n minst even lang zijn als je surfboard en niet veel langer. Een te korte surfboard leash kan vervelend zijn wanneer je wilt gaan. Een te lange leash komt snel in de knoop. Het kiezen van de juiste lengte leash bij je surfboard is daarom belangrijk.

Dikte van de leash

Surfboard leashes komen in verschillende diktes. Hoe dikker het draad van de leash is, hoe sterker die is. Daarentegen geeft een dikkere leash meer weerstand meer weerstand in het water. Een dikkere leash kost je dus wat snelheid op de golven, maar geeft je meer zekerheid over het niet breken van de leash tijdens een wipe-out.

Comfort van de leash cuff

Surfboard leashes hebben verschillende soorten cuffs. De cuff is de enkelband waarmee de leash om je enkel zit. Duurdere leashes hebben vaak een compactere en comfortabelere cuff die minder om je enkel slipt. Daarnaast hebben de slankere cuffs minder weerstand in het water tijdens het peddelen.

Leash en surfboard kleur

Tot slot is de kleur van de leash natuurlijk ook nog een superbelangrijk aspect. Je wilt natuurlijk wel dat je leash goed matcht bij je wetsuit, je surfboard én je tailpad. Straks haalt de mode politie je nog uit het water!

Mocht je nou toch nog niet helemaal zeker weten welke surfboard leash perfect bij je surfboard past? Check dan ons surfkennis-artikel:
Welke leash past bij jouw board?