Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

FCS 9 All Round Essential Leash

FCS 9 All Round Essential Leash

De 9ft FCS Allround Leash is geschikt voor longboards rond de 9ft. De Non-Slip cuff voorkomt dat de leash draait rond je enkel en de leash om je voeten heen krult in het water. Daarnaast geeft het gestroomlijnde ontwerp weinig drag tijdens het peddelen. De FCS Allround leash is een absolute topper!

47.00

2-3 werkdagen verzendtijd

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €70,-

Gratis Verzending vanaf €50,-

Er is een hoop keuze als je een nieuwe leash zoekt. Welke leash jij nou nodig hebt voor jouw board en condities kan een raadsel lijken. Daarom leggen wij het voor je uit!

Beschrijving

9ft Surfboard Leash

De 9ft FCS Allround Leash is geschikt voor longboards rond de 9ft. De Non-Slip cuff voorkomt dat de leash draait rond je enkel en de leash om je voeten heen krult in het water. Daarnaast geeft het gestroomlijnde ontwerp weinig drag tijdens het peddelen. De FCS Allround leash is een absolute topper!

Specificaties:

  • Leash dikte: 7mm
  • Golfhoogte: 2 – 8 ft
  • In-cuff silicone grip
  • Hypalon pull tab voor gemakkelijk losmaken
  • Extra strength moulded velcro
  • Extended overmould reduces tangles
  • Contoured horn conforms to shape of ankle

 

Waarom een goede leash belangrijker is dan je denkt?

In eerste instantie lijkt een goede leash helemaal niet zo belangrijk. Vaak zien we dat beginnende surfers een tweedehands board kopen, met een stokoude leash erbij. De swivel is verroest, de klittenband plakt niet lekker meer en er zitten vouwen en knikken in het koord. Bij jezelf denk je ‘prima, werkt nog wel even’. In werkelijkheid is het hebben van een goede betrouwbare leash veel belangrijker dan je denkt. En wel hierom:

Veiligheid in het water

Als je onderuit gaat op een golf, dan voel je dat je surfboard wordt meegetrokken. Je leash is op dat moment het enige dat ervoor zorgt dat je surfboard in de buurt blijft en je deze weer kan pakken als je boven komt. Oudere leashes kunnen op tal van punten bezwijken onder de kracht van een golf, waardoor je achter je board aan moet zwemmen om deze weer te bemachtigen. Niet zo erg als je op een rustige spot ligt met kleine golven. Maar wel vervelend als je in de drukte ligt en je surfboard ‘on the loose’ surfers achter je kan raken. Bovendien is het ook voor je eigen veiligheid niet fijn om zonder surfboard ver van het strand in het water te liggen! De uitspraak ‘Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel’ is voor leashes zeker van toepassing. Vaak zien we dat het koord van een oude leash bezwijkt doordat het materiaal uitdroogt en daardoor heel bros wordt. Ook breekt een oude leash vaak bij de ‘swivel’, het scharnierpunt waar de enkelband vastzit aan het koord. Deze kan na verloop van tijd (eerder bij goedkope leashes) gaan roesten of corroderen.

Comfort tijdens het surfen

Ja er zijn goedkopere leashes te krijgen. Naast het grote verschil in betrouwbaarheid (sterkte) zul je direct verschil in comfort merken tussen een goedkope leash en bijvoorbeeld een leash van FCS.  Als eerste voel je het verschil in de enkelband (cuff). De Essential Leashes van FCS hebben een comfortabele cuff met non-slip silicone pads erin verwerkt die er voor zorgen dat je leash niet continu om je enkel heen beweegt. Ook zijn ze uitgerust met een ‘Hypalon Pull Tab’, die er voor zorgt dat jij gemakkelijk en snel je leash los kan halen. Dit is belangrijk voor situaties waarbij je board bijvoorbeeld vast komt te zitten onder Scheveningse blokken langs de pier of bijvoorbeeld een rots in het buitenland.

Waar de producten van goedkope leashes vooral inzetten op zoveel mogelijk verkopen, doet een A-merk als FCS al jaren doorlopend onderzoek om de producten te verbeteren. En dat merk je!