Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Single Fin vinnen voor surfers op longboards en single fin surfboards. Trim down the line of cross-step naar de neus van je surfplank. Deze vinnen vullen jouw surfplank aan!

De Single Fin set-up zie je voornamelijk op Longboards en retro Single-Fin boards. Deze vin set-up geeft veel snelheid en stabiele lijnen, maar weinig grip in bochten. Het is dan ook een set-up om mee te cruisen en te noseriden en niet zo zeer om high performance mee te surfen. Heerlijk als je over de golven wilt glijden met stijl en naar de neus wilt lopen.

Welk vin systeem heeft mijn surfplank?

Vinnen komen in verschillende systemen. Zo heb je Single-Tab(Futures), Dual-Tab(FCS), Click-Tab(FCSII) en Single Fin systemen. Je surfboard is uitgerust met één van deze systemen en bepaalt daardoor welke vinnen jij kunt gebruiken. De Single-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen op je board die ieder één lange sleuf hebben. De Dual-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 even lange sleufjes hebben. De Click-Tab is te herkennen aan 3 of 5 vinboxen die ieder 2 sleuven hebben, waarvan de voorste iets langer is dan de achterste sleuf. De Single Fin systemen zijn te herkennen aan één lange diepe sleuf met een verbreding meestal in het midden van de sleuf.