Surfshop

Vind de perfecte uitrusting die bij je past

Bescherming

Hoe kan ik mijn surfplank beschermen tegen schades?

De meeste surfers zijn bijna obsessief voorzichtig met de bescherming van hun schatje/surfplank. Surfplanken zijn over het algemeen helaas bros, schadegevoelig en ook nog eens uniek, dus het is niet gek dat we er zo zuinig mee zijn. Niemand wilt dat ene magische boardje zodanig beschadigen dat het na de reparatie toch net iets anders surft.  Surfboard bescherming is daarom ten alle tijden belangrijk voor surfers.

Zelf maken wij daarvoor altijd gebruik van een boardbag of boardsok. Onze boards komen daar alleen uit als we te water gaan en we hebben dan ook voor ieder board een aparte boardbag of boardsok. Naast dat het je board beschermt, beschermt het ook je auto voor je surfboard. Zo zorg je er ook voor dat je surfboard geen zeewater, zand- en waxresten achterlaat op de bekleding van je auto. Bescherming die 2 kanten op werkt dus!

Boardsok of boardbag voor mijn surfplank?

Een veelgestelde vraag is of je dan uiteindelijk beter voor een boardsok of een boardbag kunt gaan. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus het is ook maar net wat je zoekt.

De boardsok sluit heel nauw aan bij je surfplank en neemt daardoor weinig extra ruimte in. Ook als je de boardsok niet gebruikt, is die makkelijk op te vouwen en neemt die weinig ruimte in. Een compacte oplossing dus! Wel is het zo dat de boardsok door het nauwe aansluiten op je board wat moeilijker erop en eraf te halen is. Ook is de beschermende laag van een boardsok over het algemeen wat dunner dan die van een boardbag en is daarbij de beschermende functie iets minder vergeleken met een boardbag. Zelf gebruiken wij de boardsok ook vaak als extra bescherming in een boardbag als we met het vliegtuig reizen!

De boardbag heeft een wat lossere fitting bij je surfplank en is van veel gemakken voorzien. Een boardbag beschermt je board tegen UV-straling, heeft een schouderband om je board met gemak te kunnen dragen, een handvat en een ritsopening waar je je board in schuift. Ook is een boardbag dikker dan een boardsok en bieden boardbags dan ook aanzienlijk betere bescherming tegen schade. Over het algemeen is een boardbag dus comfortabeler en beter beschermend dan een boardsok, maar daar betaal je ook voor. Een boardbag is namelijk wel wat duurder dan een boardsok.